Skip to content

Samarbeid

Bærekraft inneholder tre dimensjoner: klima/miljø, sosial og økonomisk bærekraft. Vi i Occasione by Olaisen er opptatt av å skape levende lokalsamfunn hvor det er plass og rom for at alle skal kunne vokse og utvikle seg. Utenforskap er en stor utfordring for samfunnet vi lever i, og vi er opptatt av å bidra til å iverksette initiativ som kan bedre inkludering og likestilling i lokalsamfunnene.

 

Foto; Marthe Mølstre

Vi er stolte støttespillere til flere organisasjoner og prosjekt.

Vega Pride festival og Kirkens bymisjon er noen av flere eksempel på prosjekt som vi støtter, se videre her under.

Occasione by Olaisen er stolt sponsor av Tanzaniaprosjektet – Lovundskolen

Uten utdanning vil det være vanskelig å få til utvikling i denne svært fattige delen av Tanzania. Tilbudet for utdanning etter den 7-årige grunnskolen har vært forbeholdt en liten andel av de som klarte kravet for å komme inn på ungdomsskolen. Alt arbeidet er gjort i samarbeid med de lokale skolemyndighetene og vi har vektlagt lokalt eierskap og lokal forankring. Foreldrene har bidratt med mye dugnadsarbeid for at pengene skulle rekke til alle skolene.

Med både ide og økonomisk støtte fra søstrene Maria og Aino Olaisen fra Lovund på Helgelandskysten har vi bygget en flott barneskole i Kilosa, noen få km fra Mbamba Bay. Skolen gir et svært godt læringstilbud og er svært populær. I tillegg til flotte klasserom har vi bygget fire nydelige lærerboliger.

Tanzaniaprosjektet har frem til nå rehabilitert til sammen 40 skoler, de har fått pulter, toaletter og bøker. Der det har vært helt nødvendig har vi også gjort rehabiliteringsarbeid på bygninger og supplert med nye klasserom. Vi tenker at dette inspirerer både elever og lærere, barna lærer mer og, ikke minst, det setter en minimumsstandard for hvilke læringsbetingelser barn bør ha.

Les mer om dette fantastiske prosjektet 

Occasione by Olaisen er stolt sponsor til hundeføreren Joar Ulsom

I 2020 kjørte Joar Iditarod for åttende gang. I 2013 endte han Iditarod på 7. plass og ble den raskeste førstegangsrytteren noensinne. Siden den gang har han alltid vært på topp 6. I 2018 vant Joar «The Last Great Race».

Hans fulle navn er Joar Leifseth Ulsom, og er født i 1987 utenfor Mo i Rana. Han ble nok født med stor kjærlighet til hunder, spesielt trekkhunder. Han begynte å gå på ski i hjembyen Mo I Rana, Norge. Derfra deltok han i en rekke små løp med lånte hunder til han startet sin egen kennel i 2008, Sivo Racing Kennel med rundt 30 hunder.
Etter å ha utviklet kennelen i Norge flyttet han i 2011, med kennelen, til Alaska og begynte å forfølge en karriere innen racing. Han har gjennom årene deltatt i mange konkurranser. Hans mål er alltid å gi best mulig pleie for hundene og bidra til den høyeste kvaliteten i alle ledd innen denne sporten. Joar er for tiden bosatt i Willow, Alaska, med sin kennel av Alaskan huskies og hans kone Margot.

Vi i Occasione by Olaisen ønsker han masse lykke til i alle konkurranser i 2021.

Se Joar sin hjemmeside

Occasione by Olaisen er stolt sponsor av The Coast Coffee.

The Coast Coffee ble etablert i oktober 2017 av Oleksii Virych.

Daglig leder Virych forklarer «Vår visjon og fokus fra starten var å utvikle spesialkaffe-kultur av høy kvalitet i Nord-Norge. Nå som vi vokser, er vår ambisjon å være kjent ikke bare i hele Norge, men faktisk å sette Lovund på kartet over eksotiske kaffesteder i verden. Selv om noen kunne tro at det å starte på en liten øy langt ute i havet kan være en veldig utfordrende virksomhet, er vi overbevist om at det er til vår fordel – dette gjør det til en unik opplevelse! Vi tror at vår lidenskap for kaffe lett kan bygge broer og forene mennesker uavhengig av beliggenhet!»

Mer om The Coast Coffee finner du på FB her.

LinkedIn
Dekorlinjer

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.